Relacja - Smaki i kolory kuchni ludowej różnych regionów Polski na naszym stole

Smaki i kolory kuchni ludowej różnych regionów Polski na naszym stole – to temat pierwszego spotkania z cyklu przywołującego do  życia dziś odchodzące w niepamięć potrawy, obrzędy, wierzenia i tradycje pt. „Smaki i zwyczaje w EtnoKulturze”, które odbyło się w naszej Bibliotece 13 maja, w ramach programu „EtnoKultura? Uczestniczę!”. Spotkanie wprowadziło nas w świat potraw kuchni ludowej różnych regionów Polski, a poprowadził je Jan Walczak, doktor nauk humanistycznych o specjalności historia najnowsza, związany ze Stowarzyszeniem Głogowska Edukacja Kresowa. Prelekcje o potrawach polskich regionów wygłosiły panie Justyna Wierzbicka i Aneta Kowalec z Zespołu Szkół Ekonomicznych im. Jana Pawła II
w Głogowie.

Prowadzącemu, gościom i uczestnikom serdecznie dziękujemy za udział  w spotkaniu, za  dzielenie się doświadczeniami rodzinnymi oraz miło spędzony czas. Na kolejne zapraszamy już za miesiąc - 17 czerwca. 

_________________________________________________________________________________

Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego w ramach programu Narodowego Centrum Kultury: EtnoPolska. Edycja 2024. Zadanie „EtnoKultura? Uczestniczę!”

red. A.Dobrowolski

Strony w dziale:

Strony w dziale: